Poništen tender za privatizaciju Montecarga

Bez autora
Mar 20 2011

Crnogorski Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte donio je odluku o prekidu pregovora s konzorcijumom Grampet i G.F.R. iz Rumunije na tenderu za privatizaciju AD Montecargo Podgorica i poništavanju tendera. Ovu odluku je nakon višemjesečnih pregovora s Rumunima donijela Tenderska komisija za privatizaciju tog preduzeća. Iz Ministarstva saobraćaja je rečeno da je konzorcijum Grampet inzistirao da se u vrijeme investicijskog perioda zaštiti njegov interes kroz garantiranje svojevrsnog monopola na željezničkoj mreži Crne Gore kada je u pitanju teretni trasnsport. Međutim, Tenderska komisija je odlučila da je taj zahtjev neprihvatljiv jer u praksi predstavlja vezanje ruku Vladi Crne Gore u slučaju bilo kakvih deformacija ili devijacija na tržištu u transportu da intervenira i nađe rješenje.

Poništen tender za privatizaciju MontecargaCrnogorski Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte donio je odluku o prekidu pregovora s konzorcijumom Grampet i G.F.R. iz Rumunije na tenderu za privatizaciju AD Montecargo Podgorica i poništavanju tendera.

Ovu odluku je nakon višemjesečnih pregovora s Rumunima donijela Tenderska komisija za privatizaciju tog preduzeća. Iz Ministarstva saobraćaja je rečeno da je konzorcijum Grampet inzistirao da se u vrijeme investicijskog perioda zaštiti njegov interes kroz garantiranje svojevrsnog monopola na željezničkoj mreži Crne Gore kada je u pitanju teretni trasnsport.

Međutim, Tenderska komisija je odlučila da je taj zahtjev neprihvatljiv jer u praksi predstavlja vezanje ruku Vladi Crne Gore u slučaju bilo kakvih deformacija ili devijacija na tržištu u transportu da intervenira i nađe rješenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik